Julstämningen

I fredags var det dags att redovisa arbetet på lördagarna. Det gjordes i form av ett musikcafé med middagsservering och konst och cotillon(pyssel)utställning. Det blev en riktig helkväll med många härliga inslag. Det var otroligt härligt att se hur mycket barnen och ungdomarna lärt sig.

Måliningen nedan gjorde Priscilla, 5 år. Hon må ha sin mor Cecilia som lärare men ändå, galet bra jobbat!
Maten var Pernil, gris i ugn, som sedan placerades på en macka tillsammans med valfri smarrig salsa.

Det var även tid att dela ut diplom och tack till alla som medverkat på olika sätt under året. Ovan håller David i tackandet.


Jag hade den äran att förutom att kompa 12 av 22 låtar även stå för pausmusiken. Detta ledde till ett härligt kulturutbyte där jag varvade in en del svenska hits. Ovan ses hur Andrea ser ut om hon ombeds posera till Satellit.

På lördagen tillbringade jag en del tid med Alfredo som jag nämnde tidigare, på väg hem såg jag att det tycktes vara något på gång i centrum. Det slutade med att vi fick oss en härlig gratiskonsert med stans symfoniorkester tillsammans med någon rockgrupp mitt på stans största torg. Kvällens titel var "A Tribute To Rock" och det bjöds inledningsvis på orkestertolkningar på Queen och The Beatles och sedan entrade rockbandet scenen. Tillsammans med orkestern jobbade de sig sedan genom namn som Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Rolling Stones och Chuck Berry. Högst trevligt var det!

"Små saltade klubbor" var svaret när vi frågade vad de smarriga skapelserna ovan hette för något. "Fantasifullt va?". De ingick i fredagskvällens meny på avslutningen för Suyay (gruppen vi är en del av som håller gitarrlektionerna och det) och efter en sväng på stormarknaden blev de även tilltugg på såväl konserten i centrum som söndagens volleybollmatcher med grabbarna. De vann bägge matcherna och är nu i final och en av de två som klättrar från B-serien till A.


Idag har vi maxat julstämningen genom diverse bak och julmusik. Skapelserna avnjöts sedan tillsammans med mate hos Graciela, Jorge och Anabela. Nu tänkte jag göra ett försök på klätterväggen. Sannolikheten att det går bra känns låg med tanke på allt smaskigt jag stoppat i mig idag. Vi får väl se.

2 kommentarer:

 1. Åh va fina lussebullar :) !
  God Jul på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! Hoppas du får en God Jul också!

   Radera