Bye bye BA

Nu drar det ihop sig inför avresa mot Salta, kl 18.05 går bussen för att sedan anlända i Salta kl 14.15 imorgon. Några timmar i buss med andra ord. Det har varit otroligt trevligt här i Buenos Aires med allt turistande på olika museer och sevärdheter, sena middagar och härliga samtal på bussar, tåg och tunnelbanor. Ena gången på spanska, andra på engelska, tredje på svenska och fjärde en blandning av de tre första. Mycket givande har det varit och fördelen med att inte ha en särskilt vass spanska är att utvecklingskurvan blir brantare.

Nu ska det dock bli skönt att komma fram till Salta, till sitt hem för de kommande fem månaderna och inte känna att man hela tiden är på väg. Hoppas också kunna råda över min tid i lite större utsträckning, här har vi haft så mycket för oss att man fått relativt lite egentid. Samtidigt är det nu allvaret börjar, från att vara turister med lokal vän som guide ska vi nu börja jobba. Med vad och hur återstår dock att se. Spännande!

I lördags var det Pastorsdagen här i Argentina, det firades såklart efter gudstjänsten med diverse hyllningstal till pastorsfamiljen och bildspel med gamla bilder på familjen. Väldigt osvenskt men hemskt trevligt.

Gårdagen kommer i bilder nedan men först en bild på tjejernas kök där vi tillbringat en hel del tid.Igår gjorde vi ett efterlängtat besök på Museo Nacional de Bellas Artes, stans välrenommerade konstmuseum. Där hittade vi mycket konstigt, både härifrån och därifrån - det mesta dåifrån. Många konstiga namn som Monet, Rembrandt, Degas, Benito Quinquela Martín. Efter besöket smälte vi alla konstiga intryck i en närliggande park tillsammans med en smörgås, bok, en välljudande trubadur och några par som varken hade smörgås eller bok och knappast hörde någon musik.

När vi kom tillbaka från parken åt vi wienerbröd med dulce de leche och drack mate för att sedan bli överraskade av våra värdar som planerat en avskedsfest med en riktig argentinsk asado. Bilden ovan visar råvarorna till asadon minus några färska korvar. Visserligen var vi 9 pers men vi pratar mycket kött ska ni veta. 6-7kg råvikt. 


Vi hann också med att spela lite galenpanna. Tanken var att spela med de andra och samtidigt praktisera det spanska språket men det slutade med att vi blev själva. Jag var Thunder, Andrea Fröken UR och Annika Crocodile Dundee. Undrar om Thunder kan hantera krokodiler? Troligtvis.

Efter allt kött var det någon som droppade en fantastisk idé: "Varför inte gå ut och äta lite glass?" Tja, varför inte? Kvällen avslutades således med en 1/4kg-bägare med glass per person och en promenad ner till floden.Det var allt för den här gången, både vad gäller BA och bloggen. På återseende!


Känsliga tittare - Sorry, jag var tvungen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar