Jump the fence!

Onsdag - Den fullmatade resan
Det hela började i onsdags. 06.25 lyfte planet från Stockholm, Buenos Aires var vårt mål. Att mata oss resenärer var besättningens. Ständigt, jämt och hela tiden. Bra mat förvisso och egentligen hade vi ju inte så mycket annat för oss. Väl framme i Buenos Aires, väl genom kontrollerna möts vi av en så här långt fantastisk människa, Karin vår guide under de första tio dagarna medan vi alla är här i Buenos Aires. Pizzan blev till Chorizo kokad i salsa, då ugnen slutat fungera och till sist tilläts vi crasha i våra sängar. Detta efter ca 24 timmar vakna och med 3,5 timmars sömn föregående natt. Du kan få äran att gissa hur lätt det var att hänga med på spanskan under "middagen" vid ankomsten. Det var inte bara magen som var mätt och belåten efter den långa resan om vi säger så.

Torsdag - Slackline
Dagen därpå tog vi det lugnt med sovmorgon följt av promenad till floden för lite fika och slackline (!), de verkade ha snappat upp att vi skulle behöva en lugn dag efter den långa resan. På kvällen hade vi vår första spanskalektion med Daiana.

Fredag - Jump the fence!
Gårdagen började med ett prov på mina utbrytartalanger då jag blivit inlåst där jag bor. Som tur var inte inomhus utan bara grinden ut från gården men jag kan inte säga att jag var helt bekväm med att klättra över staketet, som tur var lyckades jag ta mig ut obemärkt.

Efter en inte alltför ostadig frukost tog vi oss in till stan (som om vi inte är tillräckligt i smeten där vi bor) och tittade på saker man borde titta på och försökte, likt en tvättsvamp, suga i oss allt vi kunde om Argentinsk historia och kultur. Platser som besöktes var bland annat Plaza de Mayo och Avenida 9 de Julio samt några muséer varav ett där vi visades runt av en guide vars spanskatempo inte ens vår argentinska vän (och guide) Karin hängde med i. Även denna dag avslutades med spanskalektion och sen middag.

Lördag - La Boca
Idag fortsatte vi med gårdagens inmundigande av argentinsk historia och kultur. På programmet stod bland annat La Casa Rosada, presidentbyggnaden med en hel del historia, och La Boca, ett kvarter känt för sina färgglada hus och sitt fotbollslag Boca Juniors. På tåget in till stan diskuterade vi olika kyrkliga traditioner och bibeltolkningar med Karin. Kvällen tillbringades i kyrkan som Karin brukar gå till, de firar gudstjänst på lördagkvällar. Efteråt pratade vi med några ungdomar där, de var otroligt trevliga och det värmde att se hur de verkligen försökte prata så att vi förstod.

Nedan följer några bilder från i torsdags. Jag har ingen dator som tycker om att redigera bilder så det är bara att vänja er vid att de är naturella.

Conngreso National

Museo del Bicintenario

Plaza de San Martin

Plaza de Mayo & Casa Rosada

Heliga Birgitta
La Avenida 9 de JulioInga kommentarer:

Skicka en kommentar